dimarts, 25 de març del 2014

Tema 7. Eines de la web 2.0 (blogs i wikis)

* IDEES PRINCIPALS 
SOBRE EL TEMA 7*
   
1. CARACTERÍSTIQUES D'UN BLOG
Un blog és un lloc web al que un, o diversos autors, poden accedir per a publicar cronològicament textos o articles.

Les principals característiques d'un blog són:
- És un espai web on l'autor o autores escriuen cronològicament els posts.
- Els lectors poden deixar els seus comentaris
learningenglishisfun3.blogspot.com
- Fàcils de crear (plantilles, inserció de fotos, vídeos, so, enllaços...). S’editen online, no s’ha de baixar cap programari a l’ordinador per a poder fer-ho.
- Els articles (cadascun amb URL) es poden organitzar per categories i etiquetes (tags). Podem enviar cada article individualment per la seua URL.
- Servidors gratuïts: (Els més famosos: Blogger, wordpress)
- Alguns permeten als autors saber quan se’ls cita en altre Blog (trackback, pingball).
- Ofereixen sindicacions/subscripció de continguts, perquè els subscriptors puguin rebre informació sobre les actualitzacions.
- Solen incloure cercador intern, llistats d’altres blogs i altres funcionalitats (Gadgets...)


2. TIPUS DE BLOGS
Podem trobar diferents tipus de blogs, com poden ser els següents:

  • Blog de centre: parlen de totes les activitats que té un centre
  • Blog d’aula: on els alumnes interactuen
  • Blog de professors
  • Blogs de blocs: recopilació de diversos blogs
  • Blogs de pobles: recopilació de la temàtica de pobles
  • Blogs de recursos: com pot ser aquest blog
  • Blogs d’alumnes


3. CARACTERÍSTIQUES D'UNA WIKI
Una wiki és un espai web les pàgines de la qual poden ser editades per múltiples voluntaris a través del navegador web . Els usuaris poden crear, modificar o borrar un mateix text que comparteixen.

Les característiques d'una wiki són les següents:
  • Espai web amb una estructura hipertextual de pàgines referenciades en un menú lateral.
  • Diverses persones / autores elaboren continguts de manera asincrònica (no publiquen al mateix temps, primer publica una persona, després una altra...). 
  • Solen mantenir un arxiu històric de les versions anteriors i faciliten la realització de còpies de seguretat.
  • Són espais on-line molt fàcils de crear, solen incloure un cercador intern i faciliten la sindicació de continguts (la sindicació de continguts són els RSS o Feed).
  • Normalment són segurs perquè hi ha un administrador que els controla.
[wiki.jpg.gif]
www.reflexionesenelearning.es
4. EXEMPLES DE BLOGS I WIKIS

Aquestos són alguns models de wikis:
Aquestos són alguns models de blogs:
blocs.xtec.cat/mistralciencia
http://csantaana.wordpress.com/
http://bartolome.wordpress.com/
http://ceipantoniomachadoelda1.blogspot.com.es/
http://cpvvamesia.blogspot.com.es/

5. ÚS DIDÀCTIC DE BLOGS I WIKIS
Alguns dels usos didàctics que es poden destacar tant dels blogs com de les wikis podrien ser els següents:

  • Es poden utilitzar com a portafoli digital. Poden elaborar aquí alguns dels treballs que els encarreguin els professor.
  • Fer brainstorning (pluja d’idees) sobre un tema.
  • Coordinació del periòdic escolar o de qualsevol activitat
  • On el professorat emmagatzema i ordena materials i informacions d’interès per al seu treball
  • Enllaç al blog tauler d’anuncis del professor (RDSS alumnes)
  • Blog personal del professor, orientat als seus col·legues de professió
http://www.aularagon.org/
* APORTACIONS PERSONALS*
Tant els blogs com les wikis em pareixen una bona eina per a treballar a les escoles (ja siga amb els alumnes, amb les famílies, amb la resta de companys mestres...). Jo opine que el blog o la wiki hauria de ser una de les eines fonamentals amb les que ha de treballar un col·legi, pense que cada col·legi hauria de tindre la seua pròpia wiki (o blog) on s'informara a les famílies i a tot el personal del centre sobre les novetats que envolten a l'escola, per exemple, excursions que s'han realitzat, fotografíes i vídeos dels últims actes, notes informatives a les famílies, etc.

A continuació aporte un enllaç de L'Observatori Tecnològic del Ministeri d'Educació sobre els usos de les wikis i els blogs a l'educació:


Aquest enllaç em pareix interessant ja que aporta uns articles que com a futurs mestres hem de tindre en compte. Per exemple, a mi m'agradaria destacar d'aquest article la importància que se li dona als foros de discursió. A classe no hem parlat d'aquestos, però pense que és un tema interessant a tractar. A l'enllaç afirma que un dels avantatges dels foros és que aquestos estimulen la discursió ordenada i la reflexió dels estudiants. Jo, personalment pense que els mestres podríen també fomentar l'ús dels foros a les aules ja que les xiquets i xiquetes normalment no estan acostumats a fer una discussió o debat mitjançant les TIC, per la qual cosa podríen aprendre.

A més, a la pàgina s'ens aporta un manual / tutorial per a la creació d'un blog. 

També, al següent podem veure una reflexió que ens fa de aquestes dues eines a l'educació:


Aquest enllaç em pareix molt interessant perquè ens dona l'oportunitat de poder conèixer una gran quantitat de blogs, wikis i webs que podem emprar a les nostres aules. A més, podem distingir entre: blogs d'aula, blogs de professors, blogs d'escoles, blogs de blogs, etc.

Finalment, l'últim enllaç que aportaré ens invita a reflexionar sobre els usos educatius de les wikis a classe, a més ens proporciona un manual de Wikispaces per a la creació de la nostra propia wiki.


En quant a les presentacions SlideShare, aportaré dues. Una primera on ens introduirà les wikis a l'educació i la segona sobre els blogs:



Los wikis como herramienta educativa from Francisco Muñoz

A aquesta presentació podem estudiar les implicacions educatives que tenen les wikis. Encara que aquest tema l'hem tractat en classe, jo he afegit aquesta ampliació perquè es centra en les EDUwikis. A més, també em pareix interessant perquè aporta una sèrie d'exemples que ens poden servir per a cumplimentar el nostre aprenentatge.


El blog y su uso educativo from Universidad de Guayana

I, d'aquesta segona presentació centrada en els usos educatius dels blogs, m'agradaria destacar que podem trobar una classificació dels blogs educatius.
Com que aquest tema no l'hem tractat a classe, faré una breu exposició sobre aquestos.

Com ja he comentat, els blogs educatius es poden classificar en:


  • Tutor blog: on és el tutor de classe qui organitza els continguts dels cursos
  • Learner blog: on un estudiant o un grup d'estudiants són els encarregats de redactar el blog (com pot ser aquest blog).
  • Class blog: on tant el mestre o mestra juntament amb els alumnes són els encarregats de redactar el blog. 


CÓM HO APLICARIA A UN CAS REAL?
En el cas de que en la meua pràctica docent haguera d'emprar o els blogs o les wikis (cosa que jo recomanaria personalment a la gran quantitat de mestres), ho faria de la següent manera:

  1. Primerament m'informaria sobre si el col·legi en el que estem treballant disposa d'un blog o wiki d'escola. De no ser així, personalment jo m'oferiria per col·laborar en aquest, crear-lo i mantenir-lo actualitzat.
  2. Parlant com a mestra, probablement jo disposara d'un blog de professor on compartira les meues experiències a l'aula i oferira recursos que considere convenients per a que l'empren a la resta de companys de professor.
  3. I, finalment, com a tutora d'un aula (però sempre depenent de l'edat dels meus alumnes) podria crear un blog d'aula per a compartir recursos d'ampliació, activitats, fitxes de reforçament, etc. amb els meus alumnes. A més, aquestos podríen intervindre obertament comentant a les publicacions i aportant les seues opinions.

http://blog.educastur.es/

BIBLIOGRAFIA: 
NUEVOS ESCENARIOS DIGITALES. Las tecnologías de la información y la comunicación aplicadas a la formación y desarrollo curricular. 
Julio Barroso Osuna, Julio Cabrero Almenara. Ed.: Pirámide

dissabte, 22 de març del 2014

Pràctica 6. Glogster

* IDEES PRINCIPALS 
SOBRE LA PRÀCTICA 6*


* QUÈ ÉS?

Glogster és una aplicació en línia que pertany a la generació de la Web 2.0. Glogster està pensat per a l'el·laboració de murals i pósters en format digital. L'opció de Glogster educatiu (Glogster EDU) ens permetrà usar aquesta eina com si estiguèrem a una classe virtual.

www.joscarcastro.net

* CÓM ACCEDIM A GLOGSTER?
Per a accedir hem de cercar la pàgina en el nostre cercador, i seguidament punxem a la primera entrada que ens surt.

Directament ens surt per defecte GlogsterEDU, però nosaltres accedirem a www.glogster.com. Per a accedir-hi hem de punxar a la part dreta on trobem l'apartat "go to glogster.com".
Des d'allí podem observar cóm ens podem connectar amb el nostre compte de Facebook o crear un compte personal on haurem de seleccionar l'opció "sign up".


Una vegada hàgem emplenat les nostres dades, accedirem al nostre compte mitjançant l'opció "log in".

* CÓM TREBALLEM AMB GLOGSTER?
El nostre "dashboard" o pantalla principal ens mostra les diferents opcions que tenim per a començar a crear el nostre Glogster. Nosaltres seleccionarem la més senzilla "Poster Glog" per començar:


Al punxar sobre aquest ens surtirà el nostre entorn de treball:



  • Tools: aquesta és una barra de ferramentes que trobarem a la part superior del nostre entorn de treball. 
  • La fletxa ens permetrà pujar qualsevol arxiu que vullguem adjuntar. 
  • Link media és una opció des de la que podrem afegir, per exemple, vídeos de YouTube, imatges d'altra pàgina web, etc.

Dins de l'opció TOOLS:

  • TEXT: punxant ací podrem seleccionar quina bafarada és la que volem seleccionar per a enganxar el nostre text. Una vegada la tenim elegida punxarem "use it" per a incrustar-la. Si punxem a la bafarada ens permetrà fer diverses modificacions, com són: canviar el tipus de text (negreta, cursiva...), ampliar-la, girar-la, eliminar-la (la paperera), bloquejar-la (la clau), desfer anteriors opcions, copiar-la, traure al front, traure darrere, afegir sombra, etc.
 
  • GRAPHICS: Ací podem afegir gràfics (animats o no), a més, podem pujar els nostres propis que tenim guardats al nostre ordinador. També podem editar-lo a l'igual que a l'opció anterior del text.

  • IMAGE: Podem pujar imatges nostres, de Picassa, Facebook, Google, etc. A més, tenim l'oportunitat d'afegir-li un marc seleccionant l'opció "frame".

  • WALL: Per seleccionar el fons que desitjem (ja siga un color sòlid, una imatge, o una fotografia de la galeria de Glogster).

  • PAGE: Si punxem a aquesta opció Glogster ens permetrà afegir un fons darrere de l'anterior.


  • AUDIO: Per pujar un audio (a més, podem seleccionar una icona per a la seua reproducció, Player).


  • VIDEO: Podem pujar vídeos de de YouTube, des del nostre ordinador... També podem afegir-li un marc ("add frame").


A l'opció preview podem veure cóm està quedant el nostre mural, i, si volem tornar-lo a editar únicament hem de punxar el botó "back to edit".
Quan el guardem, save, tenim l'oportunitat de donar-li un títol al nostre Glogster i elegir si volem que siga públic o privat.

Una vegada hàgem finalitzat el nostre mural, tornarem a la nostra pàgina principal "dashboard".
Trobarem aquestos botons:


 - Pulse: "what is your new Glog about" ens permet fer un comentari, a l'igual que a una xarxa social. I observant tots els Glogs i els usuaris que els han publicat, puc demanar-li amistat, fer-me fan, bloquejar-lo, saber a quina comunitat pertany, saber de qui és fan aquest usuari, etc.
- Glogs: On podré visualitzar tots els Glogs que jo he publicat.
Si punxem al nostre mural, podem visualitzar-lo a pantalla completa si premem aquest botó:

O imprimir-lo prement aquest altre:

- Community: Per veure les comunitats que podem trobar a Glogster
- Messages: Per enviar missatges

Altra opció que cap destacar és el cercador a partir del qual podrem trobar tots els Glogs relacionats amb la paraula clau que hàgem introduit.


* APORTACIONS PERSONALS*
Personalment opine que aquesta em pareix una manera molt interessant de treballar per als futurs docents. Jo desconeixia aquesta eina però pense que l'empraré en el meu futur docent. Em pareix molt interessant poder construir els teus propis murals on-line sense necessitat de estar retallant o pegant amb cartolines de colors. A més, una de les opcions que m'ha fet que opine tan bé sobre Glogster és que després, en finalitzar el teu mural, pots imprimir-lo, cosa que ens pot servir als futurs mestres per a imprimir-lo i penjar-lo a classe com un mural més.
Però, també cap destacar que la funcionalitat que jo li veig a Glogster no només es limita en el docent, sinó que els mateixos alumnes poden fer ús de l'aplicació, per exemple, quan vàgen a exposar un treball a l'aula, per a realitzar les normes de classe i penjar-les a un panell, etc.

Al següent vídeo aporte un tutorial sobre còm utilitzar Glogster i la diversitat que li podem donar als nostres murals:

Després del visionat del vídeo anterior, puc destacar que la majoria dels aspectes que s'expliquen a aquest tutorial han sigut explicat a la part superior, però em pareixia interessant afegir-lo ja que ens explica la possibilitat de fer links (cosa que no hem vist a classe ja que és una opció de GlogsterEDU). Per afegir un link des de l'opció vídeo o imatge hem de punxar el botó LINK. A més el vídeo també ens ensenya a afegir vídeos o audios gravats per nosaltres des del nostre ordinador.

També adjunte una presentació SlideShare sobre els usos de Glogster en l'educació:


Glogster edu una herramienta para el aprendizaje from graciela samuel

Aquesta presentació anterior tracta sobre GlogsterEDU, què com ja he comentat anteiorment és una versió de l'eina que podem trobar a la xarxa. Em pareixia interessant afegir-la ja que, com al vídeo tutorial anterior, podem aprendre a emprar GlogsterEDU ja que a classe no hem tingut temps de conèixer aquesta versió.

La pàgina web del Govern de Canàries ens ofereix un article sobre Glogster en l'àmbit educatiu que em pareix interesant compartir:

Glogster en educació

D'aquest enllaç anterior m'agradaria destacar els exemples que s'inclouen pels quals podem veure les àmplies possibilitats que ens ofereix treballar amb Glogster.

També, com quasi sempre aporte a les meues entrades, l'observatori tecnològic del Ministeri d'Educació d'Espanya ens ofereix un breu resum sobre cóm crear un compte a Glogster, cóm començar amb els nostres Pòsters i les seues possibles aplicacions educatives:

Glogster (Observatorio Tecnológico MEC)

Una cosa que podríem destacar de l'anterior publicació seria la possibilitat que ens presenta de crear amb Glogster un periòdic o diari escolar així com follets informatius.

Finalment, m'agradaria afegir que no tot són avantatges amb l'ús d'aquesta eina, podem també destacar uns inconvenients com és que l'únic idioma en que està disponible és en anglés, per la qual cosa les paraules tècniques de la matèria (tools, frame...) dificultaran als alumnes el treball, encara que també es pot emprar a l'àrea de llengua extrangera.

En aquest enllaç podem veure, com a pesar de l'inconvenient de l'idioma, els avantatges de Glogster continuen estant per damunt:

Ventajas y desventajas de Glogster


CÓM HO APLICARIA A UN CAS REAL?
L'aplicació que jo li donaria a Glogster a un aula seria principalment la de crear murals o pòsters per a la classe.
En aquest cas, he creat un Glogster sobre la primavera que penjarem a l'aula:




Però, també m'agradaria donar altres opcions per a emprar aquesta eina a les aules.


  1. Dividiríem la classe per parelles i cadascuna hauria de realitzar una recerca d'informació sobre un tema en concret (per exemple, els oficis en llengua extrangera) i cadascú hauria de presentar el seu treball a partir d'un mural en Glogster. Per als alumnes que no disposen d'ordinador a casa, l'aula d'informàtica del centre estaría oberta per a treballar. Hem de tenir en compte l'edat dels alumnes als que pot anar dirigida aquesta activitat (jo opine que entre els 10-12 anys, 3r Cicle).
  2. Cada classe s'encarregarà d'elaborar un mural que represente al col·legi. Finalment es farà un concurs demanant la col·laboració de les famílies, l'AMPA, el Consell Escolar... per tal d'elegir el póster guanyador. Aquest estarà penjat durant tot l'any a l'entrada del col·legi.
  3. Sobre un fet important (com pot ser un eclipse que hi ha succeit), els alumnes hauran d'el·laborar els seus cartells per a exposar-los a les aules d'Infantil. 


dimecres, 12 de març del 2014

Tema 6. Les eines de la Web 2.0, Cloud Computing

* IDEES PRINCIPALS 
SOBRE EL TEMA 6*
   
1. COMPUTACIÓ EN EL NÚVOL
El núvol és el terme emprat per a designar als ordinadors en xarxa que distribueixen capacitat de processament, aplicacions i grans sistemes a moltes màquines.
www.forbes.com
Les aplicacions basades en tecnologia núvol no funcionen en un sol ordinador, sinó que es difonen per tot un clúster distribuïts, utilitzant espai d’emmagatzematge i recursos informàtics de tantes màquines.


Per exemple, una aplicació que empra aquesta tecnología és Google: Nosaltres no tenim Google instal·lat an nostre ordinador, quan entrem a Google  estem connectant-nos a una gran quantitat d'ordinadors amb una gran quantitat de recursos. El mateix ocorre amb Facebook, una xarxa social que no tenim instal·lada al nostre ordinador personal sinó que quan accedim al nostre compte estem entrant a un espai que únicament és nostre.

Els serveis de computació en xarxa tenen tres nivells:

  • Nivell 1: aplicacions que tenen una sola funció a les quals normalment s’accedix mitjançant un navegador web, per exemple: Gmail.
  • Nivell 2: ofereix la infraestructura sobre la qual es fabriquen i funcionen aquestes aplicacions. Per exemple: App Engine.
  • Nivell 3: són els que ofereixen recursos purament informàtics sense una plataforma de desenvolupament. GoGrid, Elastic Computi Cloud. 

2. AVANTATGES DEL CLOUD COMPUTING
 Alguns dels avantatges del cloud computing que podem destacar són els següents:
  • En el núvol es consumeix solament l’energia necessària, la qual cosa contribueix a l’ús eficient de l’energia.
  • No existeix la caiguda del servidor, perquè sempre hi ha algú controlant-la.
  • Les actualitzacions son automàtiques i es conserven totes les personalitzacions que haguem introduït.
  •  Es pot començar a treballar ràpidament en qualsevol aplicació.
  • Es pot prescindir d’instal·lar qualsevol tipus de maquinar i per tant requereix molt menys inversió, l'únic important és que tingues connexió a Internet.
  • Les infraestructures utilitzades tenen una major capacitat.
    www.pacoprieto.com

3. DESAVANTATGES DEL CLOUD COMPUTING
Alguns dels desavantatges del cloud computing que podem destacar són els següents:

  • La disponibilitat d’aplicacions depèn de la disponibilitat d’accés a Internet.
  • Tots els treballs i dades de l’usuari estan en el núvol, de manera que si hi hagués algun problema es pot posar en perill la seguretat dels nostres materials.
  • L’usuari no disposa de còpies de seguretat, com podia tenir-les quan el programari que utilitzava podia estar instal·lat.
4. TIPUS DE NÚVOL


  • Els núvols públics: són els que estan manejadts per altres persones i alberguen el treball de molts clients. Els sistemes d’emmagatzematge són comuns i els servidors, la xarxa i els discos també. Els serveis que són gratuïts solen estan situats en aquest tipus de núvol.
  • Els núvols privats: son la millor opció per a empreses o organitzacions que volen tenir un servei propi amb les aplicacions que desitjen a mesura de les serves necessitats. Són els propietaris del servidor. Per exemple: el campus virtual.
  • Els núvols híbrids: són una combinació dels anteriors, es disposa d’una infraestructura privada però al seu voltant es poden manejar aplicacions en l’espai del núvol públic.
5. APLICACIONS EDUCATIVES EN EL NÚVOL


  • Google docs: per a l’elaboració compartida de documents, fulls de càlcul, presentacions...
  • Dropbox: permet als usuaris deixar qualsevol arxiu a una carpeta designada. Aquest arxiu és sincronitzat en el núvol i en tots els altres ordinadors dels client. Té suport per a historial de revisions, de manera que els arxius esborrats poden ser recuperats.
    gdrive-blog.blogspot.com

Ambdues aplicacions proporcionen ordinadors virtuals a estudis i personal sense necessitat que cada persona posseeixi un ordinador portàtil o de taula. Solament és necessari un navegador i accés a Internet per disposar d’emmagatzematge i recursos limitats.


* APORTACIONS PERSONALS*
Personalment opine que el Cloud Computing, o el treball mitjançant el núvol a la xarxa pot tenir diversos avantatges que, com a mestres hauríem d'emprar i traure el major profit d'ells, però també hem de ser conscients que pot presentar a la vegada unes limitacions que poden posar en perill tot el nostre treball (com per exemple, la seguretat).

Al següent enllaç podem veure una breu definició sobre què és el núvol i quins avantatges i quins inconvenients presenta:

¿Qué es la nube?

L'enllaç anterior em pareix interessant pels diversos avantatges i inconvenients que ofereix. M'agradaria destacar l'estalvi en el manteniment tècnic (en quant als avantatges), ja que probablement siga aquest un en els que primer pensen alguns usuaris del cloud computing. En quant als inconvenients, el que m'agradaria destacar de l'enllaç anterior és els problemes de cobertura legal.

També, m'agradaria compartir un vídeo de YouTube on s'ens explica d'una manera molt didàctica i visual què és el servei del núvol:


El vídeo em pareix important afegir-lo perquè en quasi 2 minuts mostra un breu resum sobre el cloud computing. A més, també m'agradaria destacar d'aquest que ens mostra diferents eines vinculades al Cloud Computing, com pot ser Groveshark, YouTube, etc.

Però, després de conèixer què és el nuvol i quins usos li podem donar, ara m'agradaria centrarme en el treball amb el núvol des d'un punt de vista educatiu.
Com ja hem estudiat a la part teòrica, Dropbox o Google Drive són dos aplicacions al núvol que podem emprar amb els nostres alumnes, a més, al vídeo anterior ens mostra Groveshark com una altra alternativa per a la música al núvol.

A aquest enllaç podem llegir un article sobre els avantatges que presenta el Cloud Computing en l'educació:

Las ventajas del Cloud para la educación

D'aquest m'agradaria destacar dues idees importants. Primerament, l'avantatge de la interacció que es crea entre els alumnes i els mestres. Podem veure un clar exemple amb aquesta assignatura del Grau de Magisteri de Primària de la Universitat d'Alacant. Quan nosaltres creem el nostre treball final de l'assignatura o la nostra presentació, ho hem de fer mitjançant Google Drive i compartir aquestos arxius amb el professor de l'assignatura. D'aquesta manera, la interacció alumne-mestre és més propera. El mestre pot escriure, comentar o modificar qualsevol arxiu que s'hi hagi compartit amb ell.
També és important destacar el fet de la comunicació entre els centres educatius. Això enriquirà favorablement a tota la comunitat educativa, ja que es podran compartir els recursos dels que disposen

Un altre aspecte a destacar és que el Cloud Computing afavoreix molt als aprenentatges on-line. Al següent article podem comprovar cóm probablement, l'educació del futur es base en una educació al núvol, Cloud Education:

El cloud computing en la base de la educación virtual del futuro

A aquesta presentació veiem les diferents característiques de l'ús del Cloud Computing a l'àmbit educatiu. M'agradaria destacar d'aquesta que un dels avantatges que no ha sigut mencionat anteriorment ha sigut la possibilitat de crear grups de treball, com per exemple: crear un document compartit a Google Drive. En la meua opinió, aquesta ferramenta facilita el procès d'Ensenyament- Aprenentatge.



CÓM HO APLICARIA A UN CAS REAL?
Fer un ús del Cloud Computing a l'àmbit educatiu és parlar d'un ventall molt ample de possibilitats, per aquest motiu jo em centraré personalment en cóm els alumnes d'una classe poden tenir els seus arxius i documents emmagatzemats al núvol.
Posem-nos en el cas d'una classe d'alumnes de 4t de Primària. Com ja sabem, les TIC hui en dia formen part d'una realitat de la majoria dels alumnes, per això a l'hora de que els xiquet i xiquetes hàgen de fer un treball o cercar informació, etc. probablement ho faran mitjançant les noves tecnologies.
La meua proposta és que cada alumne cree el seu propi compte a Google Drive o a Dropbox. Tots els treballs que la mestra mane a fer, es realitzaran mitjançant aquestes ferramentes (ja siguen treballs individuals o grupals). Finalment, quan els alumnes l'hàgen acabat hauran de compartir-lo amb la mestra qui serà l'encarregada de realitzar la correcció de tots els treballs.
Cap destacar que un altre avantatge és l'estalvi de paper, ja que mitjançant el Cloud Computing els alumnes no hauran d'imprimir els treballs per a presentar-los a la mestra i que aquersta els corregisca a mà. També estarem fomentant l'alfabetització digital dels nostres alumnes.

www.abc.es

BIBLIOGRAFIA: 
NUEVOS ESCENARIOS DIGITALES. Las tecnologías de la información y la comunicación aplicadas a la formación y desarrollo curricular. Julio Barroso Osuna, Julio Cabrero Almenara. Ed.: Pirámide

divendres, 7 de març del 2014

Pràctica 5. Lino It

* IDEES PRINCIPALS 
SOBRE LA PRÀCTICA 5*


* QUÈ ÉS?
Lino It és una ferramenta amb la que podem crear murals o suros on-line puguent visualitzar-los de de qualsevol navegador web amb connexió a Internet. Lino It ens permet publicar en el nostre suro virutal fotografíes, vídeos, URL's, etc. amb la possibilitat de crear grups de treball col·lectiu.

en.linoit.com


* CÓM COMENCEM AMB EL NOSTRE LINO IT?
Per a començar a treballar amb aquesta ferramenta, hem de registrar-nos a la seua pàgina web. Cerquem al nostre buscador aquesta pàgina i punxem a la primera entrada que surt: en.linoit.com


A la part superior dreta, punxem a l'opció "sign up" on s'ens permetrà crear el nostre compte a Lino It:


Una vegada hàgem completat les nostres dades, ja estem registrats a Lino It i a partir d'aquest moment podrem crear els nostres propis suros virtuals. Cal destacar que també podem donar-nos d'alta mitjançant el nostre compte de Facebook o de Twitter. (Una vegada ja tinguem el nostre compte accedirem a la nostra pàgina de Lino It mitjançant l'opció "login").

* QUÈ ANEM A FER AMB LINO IT?
Nosaltres anem a crear el nostre propi suro virutal a Lino It per a un tema qualsevol de Primària (en aquest cas, els riscos de la salut). Dividirem el suro en quatre parts on estaran organitzats els temes que anem a tractar de la següent manera:
- Part superior esquerra: Ací farem una introducció del tema
- Part superior dreta: On posarem els objectius del nostre tema 
- Part inferior esquerra: Per a la proposta de les activitats que els alumnes hauran de realitzar
- Part inferior dreta: Bibliografia, recursos consultats i sol·lucions a les activitats.

* ENTORN PER A TREBALLAR AMB LINO IT
L'entorn en el que treballarem amb Lino It serà el següent:

Zona de "my canvases". Un canvas és el llenç (lienzo) o mural sobre el que anem a treballar. Podem trobar que hi ha dos canvasts creats per defecte (main i someday), però també tenim l'opció de crear un nou punxant sobre "create a new canvas".

Podem donar-li un nom al nostre nou canvas, elegir quin tipus de fons volem (podem elegir de les imatges que trobem com a recomanacions o podem pujar la nostra pròpia a l'opció "Upload an image"). A més, podem seleccionar quin tipus d'accés volem donar-li al nostre canvas, és a dir, si serà d'ús públic o privat, i finalment, a l'opció de "details" podrem seleccionar les opcions que a nosaltres millor ens convinguen, com pot ser si volem que ens envien un e-mail cada vegada que algú publique un sticky (post-it) al nostre canvas, ficar un rss, etc.

- Nou canvas. Una vegada hàgem creat el nostre canvas on volem començar a treballar, hem de conèixer alguns detalls per a saber cóm emprar aquesta ferramenta correctament.

  • Stickies: un sticky és un post-it on podrem escriure, adjuntar fotografíes, arxius, vídeos, etc. Per a afegir-ne un al nostre canvas hem d'arrastrar un fins al nostre suro. Al quadrat superior podrem començar a escriure les nostres publicacions. A l'apartat de  tags podem incloure les etiquetes sobre un sticky (una vegada publicat el nostre canvas, si punxem al tag que vullguem només s'il·luminen els que estiguen relacionats, per exemple: "activitats", "objectius", "bibliografia", etc.). En quant al tipus de lletra, podem modificar-lo canviant el color o augmentant o disminuint la seua grandària. A més, també podem afegir un emoticone relacionat amb cada sticky, amb la finalitat d'emprar-les per a diferenciar cada tipus d'activitat. A l'opció due podem seleccionar la data en la que volem que ens aparega l'sticky.
    Una vegada publicat un sticky podem editar-lo (opció "edit"), eliminar-lo (opció "peel off"), enviar-lo (opció "send this sticky") o copiar-lo a altre canvas (opció "copy to another canvas").


  • Altres stickies: Per a afegir una imatge, un vídeo o un arxiu, s'ha de seleccionar altre tipus de sticky, ja que a un com l'anterior no és possible adjuntar ni imatges, ni vídeos ni fotografíes. En quant a les imatges, a l'opció "frade" podem afegir comentaris. Per a afegir vídeos des de YouTube hem de copiar i enganxar l'URL d'aquest. Els arxius que podem afegir són PDFs, cançons, etc. Finalment, l'sticky en blanc ens permet agrupar tots els stickies en un. 



- Quadre superior: totes les funcions anteriors d'afegir stickies les hem realitzades mitjançant el quadre que trobem a la part superior dreta del nostre canvas, però a més, des d'ahí podem allí també podem trobar altres opcions que ens surten en forma de botons.



  • Signe d'informació: si cliquem a aquest ens surtiran tres opcionsa la part superior que hem de tenir en compte si volem compartir el nostre canvas. Per exemple, per a publicar el nostre canvas a un blog personal hem de copiar el codi "embed lino" i enganxar-lo a la pestanya "HTML" del blog (no podem ficar el nostre canvas com a gadget HTML Javascript).
  • Help: Aquesta opció ens portaria a una ajuda en línia per a resoldre qualsevol dubte que se'ns presente.
  • Log out: Punxant ací surtirem del nostre treball (hem de tindre en compte que el canvas es guarda automàticament).
  • My page: Ens porta a la nostra pàgina principal.

- Pàgina principal: Com ja hem comentat, punxant a l'opció anterior "my page" tornem a la nostra pàgina principal del nostre perfil. Des de My Canvases podrem eliminar els nostres canvases punxant en la paperera:

Per crear un grup, a la part dreta de la pàgina principal, punxe l'opció "create a new group", i podrem donar-li un nom al grup, una descripció, afegir-li una icona i determinar el que vols amb els membres del grup (per exemple, que tot el món puga entrar amb l'autorització de l'administrador del grup, que únicament es puga ser membre mitjançant una invitació, etc.



* APORTACIONS PERSONALS*
Personalment m'agradaria dir que jo desconeixia aquesta ferramenta, però m'ha paregut bastant útil per a fer a l'aula exposicions sobre un tema. Encara que també m'agradaria dir que hi ha altres efectes negatius que jo he trobat en aquesta, com pot ser que els textos no es poden editar amb molta precissió, ja que, per exemple quan es vol canviar el color del text, LinoIt només permet canviar el color de l'sticky sancer no es pot seleccionar quines paraules es volen canviar de color.
Però, en general puc dir que m'ha paregut una eina que com a mestres, hauríem de conèixer.

A continuació adjunte una pàgina web de l'observatori tecnològic del Ministeri d'Educació on podem observar una breu descripció de què és LinoIt i un manual sobre aquest:

Lino It

De l'enllaç anterior m'agradaria destacar que tots els aspectes tractats ací els hem vist a classe i estan explicar a la part superior d'aquesta entrada, però em pareixia important afegir-lo per tal de reforçar la informació.

Però, a més també adjunte un tutorial a YouTube sobre cóm crear el nostre propi suro virtual a aquesta plataforma:


A aquest vídeo podem veure cóm és la creació d'un grup, encara que també hem explicat anteriorment que a Lino It es pot crear un grup, al vídeo podem observar més explicitament com fer ho (a partir del minut 12)

Com ja he dit, una de les aplicacions que se li pot donar al nostre suro virtual és l'àmbit educatiu, ja que, recordem que també ens pot servir com a espai (o calendari) personal. Els murals digitals per a les aules que es poden crear a Lino It poden tenir diversos usos, com per exemple utilitzar-lo com a galeria d'imatges, com a propostes d'activitats de reforçament o d'ampliació, per tal de compartir missatges entre els alumnes i els mestres d'un aula, etc. A la següent pàgina web podem veure com es destaquen 20 propostes educatives que pot tindre l'ús de Lino It:

Murals digitals a l'aula

A aquesta presentació podem observar altres usos que pot tenir Lino It a l'àmbit educatiu, i a més, s'inclouen diferents exemples com és una agenda virtual o un resum d'una excursió a La Font Roja. La possibilitat de la creació de l'agenda virtual em pareix molt interessant per a fer amb els nostres alumnes ja que a la etapa de l'Educació Primària és molt important que aprenguen a organitzar-se. Probablement, mitjançant les TIC els serà més senzill i més divertit fer-ho.



CÓM HO APLICARIA A UN CAS REAL?
Una aplicació que li donaria jo a l'eina Lino It a un aula de primària seria per a explicar un tema que vullguem que els alumnes aprofundisquen sobre ell, en el meu cas he seleccionat la temàtica de "Els riscos de la salut". En ell he plantejat unes activitats que els alumnes hauríen de realitzar a partir de tindre accés a aquest suro virtual. El que diferencia el fet de realitzar activitats mitjançant aquesta plataforma de realitzarles de manera tradicional "amb llàpis i paper" és que a l'activitat se li poden afegir altres arxius multimèdia com poden ser imatges, vídeos, cançons, arxius PDFs, que enllaçen amb allò que volem que els alumnes aprenguen.
Personalment, pense que donar-li aquest format a aquest tema, la prevenció, és tot un encert ja que els alumnes estaran més motivats a l'hora d'aprendre, perquè el seu aprenentatge es realitzarà mitjançant una TIC i a més, al poder visualitzar altres continguts, com un vídeo de YouTube, una cançó MP3... també tindran més interès per aprendre.

A continuació adjunte la presentació de Lino It realitzada per:
Márquez López, Ana
Montesinos Pina, Sara


dijous, 6 de març del 2014

Tema 5. La web 2.0

* IDEES PRINCIPALS 
SOBRE EL TEMA 5*
   
1. DIFERÈNCIES ENTRE LA WEB 1.0 I LA WEB 2.0
Els dos tipus de web que podem trobar són la web 1.0 i la web 2.0. A continuació explicaré les característiques de cadascuna i podrem veure les diferències:
www.bryque.blogspot.com

La web 1.0 presenta les següents característiques:
  • Pàgines web estàtiques
  • Els continguts són produïts pel Webmaster (és a dir, per la persona que ha creat la pàgina web)
  • L’arquitectura de treball és Client-Servidor (aquest és un model d'aplicació distribuida en el que les tasques es reparteixen entre els servidors i els clients)
  • Visualització de continguts mitjançant un navegador web (aquesta característica també és comuna a la web 2.0)
  • L’usuari únicament pot llegir el contingut (no pot afegir ningun tipus de comentari)
  • És necessari tenir instal·lat un programari client en l’ordinador (en canvi, a la web 2.0 no fa falta tindre cap programari instal·lat, la pròpia xarxa és la que ens dona el programari necessari per a poder tractar la informació)

La web 2.0 presenta les següents característiques:
  • Gran interacció entre els usuaris
  • La plataforma de treball és la pròpia pàgina web (no és necessari tenir instal·lat un programari client a l’ordinador)
  • Contingut dinàmic (per exemple, les xarxes socials és una continua actualització de la informació)
  • Visualització mitjançant navegador - lector RSS. Un tipus de software per a subscriure's a fonts de notícies en format RSS, Atom, derivats de XML i RDF. Aquest reuneix les històries o notícies publicades en els llocs amb redifusió web elegits).
  • L’escriptura web és compartida
  • L'unitat mínima de contingut és el post o article
  • Tots són autors de la informació
Una de les expresions que pot resumir el canvi de la Web 1.0 a la Web 2.0 pot ser la següent: "de la lectura a Internet a la lectura i escriptura a Internet". Aquesta vol dir que l'usuari abans era únicament receptor de la informació mentre que a l'actualitat pot participar d'ella, és a dir, pot ser tant emisor com receptor de la informació. La Web no només ens pot proporcionar una gran font d'informació en l'actualitat, sinó que també ferramentes, aplicacions o serveis web que ens poden permetre crear continguts, publicar-los i compartir-los. Per exemple podem destacar aplicacions i ferramentes tals com YouTube, Flikr, Wikipedia, Google Maps, Blogger... d'on l'usuari pot obtindre informació i crear-la a la mateixa vegada.

2. APLICACIONS DE LA WEB 2.0
www.herramientaswebeducacion.blogspot.com
Podem classificar les aplicacions de la web 2.0 segons l'activitat a la qual es destina. Podem destacar:
  • Per a expressar-se, crear i publicar: blogs i wikis
  • Per a compartir, publicar i cercar informació: PodCast, YouTube, Flickr, Delicious, SlideShare...
  • Xarxes socials: second life, twitter, facebook...
  • Per a accedir a informació d’interés: RSS, XML, BlogLines, GoogleReader, cercadors especialitzats...
Cal destacar que la Web 2.0 ha fomentat la col·laboració i participació dels usuaris a la xarxa.

3. IMPLICACIONS EDUCATIVES DE LA WEB 2.0
http://cateinf.files.wordpress.com/
- És un espai horitzontal i ric en fonts d’informació.
- Està orientat al treball autònom i col·laboratiu.
- Crític i creatiu, fomenta l’expressió personal.
- Permet investigar i compartir recursos crear coneixement i aprendre.
- Facilita un aprenentatge més autònom i major participació en les activitats grupals.
- Hi ha més interès i motivació.
- Permet elaborar materials (sols o en grup), compartir-los i sotmetre’ls a comentaris dels lectors.
- Ofereix espais on-line per a la publicació de continguts.
- Possibilita noves activitats d’aprenentatge i avaluació.
- Millora les competències digitals (cercar, processar, comunicar).
- Creació i gestió de xarxes de centres i professors.

En quant a l'àmbit educatiu, la Web 2.0 aplica l'elaboració de continguts electrònics la finalitat dels quals és formar part del repertori de materials curriculars del professorat i de l'alumnat. Aquestos es podem denominar e-continguts que són els continguts amb els quals l'alumne pot crear altres més complexes que, a la vegada, li serviran de base per a altres aún més complexes i així succesivament. Vegem-ne un exemple, es tracta de crear amb objectes simples (com els podcasts, les fotografíes, les narracions...) altres més complexes com poden ser una presentació Power Point, un blog, etc.


* APORTACIONS PERSONALS*

Després de fer les explicacions corresponents a la Web 1.0 i la Web 2.0 a continuació aportaré uns comentaris personals sobre el tema tractat.

Per començar afegiré una presentació SlideShare on s'expliquen les principals diferències entre la Web 1.0 i la Web 2.0:



El concepte de Web 2.0 va sorgir a l'any 2004 i va suposar l'evolució de les aplicacions estàtiques de la Web 1.0 a les dinàmiques i enfocades a l'usuari de la Web 2.0. El més important a destacar d'aquest tipus de Web és la col·laboració i participació a la xarxa, que es converteix en una de les característiques principals.
Com ja hem  pogut veure, la Web 2.0 ha sigut una evolució que ha suposat grans canvis en el nostre dia a dia amb les Tecnologíes de la Informació i la Comunicació. Un dels aspectes més importats de la Web 2.0 ha sigut la repercusió que aquesta ha tingut per a l'aprenentatge escolar. Com venim comentant des d'entrades anteriors en aquest blog, hui en dia les TIC a les aules són una realitat i gràcies als avantatges que presenta la Web 2.0 l'alfabetització digital als alumnes es produeix amb un major èxit.

Al següent enllaç (que prové de l'observatori tecnològic del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport) podem veure la relació que té la Web 2.0 amb l'ensenyament i cóm aquesta s'empra com a recurs educatiu:

La Web 2.0 recurso educativo

De l'enllaç anterior em pareix important destacar l'apartat que parla sobre cóm s'ha d'implantar la Web 2.0 al procés d'E-A. Els canvis de rol dels educadors i dels educands són dos aspectes que s'han de tindre presents quan s'introduiex a les aules la Web 2.0. També cap destacar que el canvi de la metodologia és un aspecte important així com la formació del docent.

A continuació aportaré un vídeo que parla també sobre la relació de la Web 2.0 i la educació:


D'aquest m'agradaria destacar la importancia del nou rol que adquireix el professor de la Web 2.0. Una de les concepcions que jo considere més importants és canviar el pensament pedagògic i les pràctiques didàctiques, encara que els mestres també han de ser conscientes de que si volen transmetre als seus alumnes els coneixements necessaris sobre la Web 2.0 ells han de ser usuaris actius, participar en blogs, a wikis, tindre contacte amb les xarxes socials, etc. 

CÓM HO APLICARIA A UN CAS REAL?
Com ja hem comentat en diverses ocasions, aplicar les TIC (i en aquest cas concret, la Web 2.0) a les aules no és una tasca senzilla. Recordem que la Web 2.0 es definia com aquella en la que l'usuari podia participar activament construint-la i modificant-la.
Una proposta per a un aula d'educació Primària que jo faria seria la següent:
https://de-de.facebook.com/
A una classe d'alumnes de 6é de Primària crearem una pàgina de Facebook, però per a participar-hi, no serà necessari que els alumnes accedeixen mitjançant la seua adressa personal, sinó que a classe es crearà un compte per a tots els alumnes. Des de la pàgina creada a Facebook els alumnes hauran de compartir informació rellevant que troben a la xarxa sobre les ampliacions del temari que s'ha treballat a classe. A més, també poden comentar les publicacions d'altres companys, o fins i tot, d'altres pàgines de Facebook.

Altra proposta seria la següent: El col·legi tindrà un blog on es compartiran les diferents notícies, informacions, fotografíes, etc. sobre aquest. Cada alumne (o per parelles), haurà de crear-se un compte de Blogger per a poder participar activament al blog del col·legi afegint comentaris, enllaços amb més informació, notícies, fotografíes, etc.


BIBLIOGRAFIA: 
NUEVOS ESCENARIOS DIGITALES. Las tecnologías de la información y la comunicación aplicadas a la formación y desarrollo curricular. Julio Barroso Osuna, Julio Cabrero Almenara. Ed.: Pirámide

dissabte, 1 de març del 2014

Pràctica 4. Power Point

* IDEES PRINCIPALS 
SOBRE LA PRÀCTICA 4*


* QUÈ ÉS?
Microsoft Power Point és un programa de presentació desenvolupat per l'empresa Microsoft. Aquest és utilitzat en diferents camps com l'ensenyança, els negocis, etc. Aquest programa permet fer presentacions en diapositives, animacions o text importades des de l'ordinador.


http://microsoft-powerpoint.softonic.com/

Amb el programa Microsoft Power Point, anem a crear un conte multimèdia per a alumnes entre 5 i 9 anys. El conte que jo vaig a fer és El clavell blanc escrit per mi, Ana Márquez López i que va ser guanyador del XV Concurs Literari de poemes i contes del Grupo Leo i Editorial Aguaclara i al Concurs Sambori 2010.

A continuació començaré a explicar pas a pas com començar a crear el nostre conte multimèdia.

* CÓM CREEM EL NOSTRE CONTE?
Primerament obrim el nostre programa Microsoft Power Point i començem per crear el títol en la primera diapositiva:


Ara explicaré cóm anar creant les diapositives. 

1. INSERIR UNA IMATGE

Per a inserir una imatge hem de seleccionar la pestanya "inserir" i a continuació, "imatge":


Després, busquem la nostra imatge al nostre ordinador en la finestra que ens apareix:



A partir d'aquest moment, la imatge que hem seleccionat la podem modificar segons les notres necessitats o preferències.

- Llevar el fons: Aquesta opció ens permet llevar el fons de les imatges que hem seleccionat. Per a fer-ho hem de fer doble clic a la imatge i punxar l'opció "quitar fondo".



-Correccions, colors i efectes artístics: Amb aquestes imatges podem modificar els colors, ajustar la nitidesa de la fotografia o agregar efectes artístics:


- Estils d'imatge: Amb els estils d'imatge podem afegir marcs a la fotografia, arredonir-los, etc.



-Efectes de la imatge: Amb els efectes de la imatge, podem afegir sombres, girs 3D, suavitzar els marcs, etc.


- Disseny de la imatge: Amb el disseny de la imatge podem afegir la imatge seleccionada a un disseny com aquest:



-Retallar la imatge: Retallar la imatge és una tasca molt senzilla i que ens serà molt útil per a adequar les fotografíes a les nostres necessitats.



2. CREAR UN HIPERVINCLE

Com fèiem al blog, podem crear un hipervincle a les nostres pressentacions:

- Hipervincle senzill: Per a crear aquest hipervincle, escrivim a la diapositiva el text que vullgam i el seleccionem. Amb el botó dret punxem sobre el text i elegim "hipervínculo":



- Hipervincle des de forma: Podem crear un hipervincle des d'una forma que afegim a les nostres diapositives. Únicament hem d'inserir la forma, punxar a botó dret i seleccionar "hipervínculo":


Des de la finestra que s'obri podem seleccionar també crear un hipervincle des de un lloc del document (per exemple, la primera diapositiva o l'última)

- Hipervincle amb botons d'acció: Mitjançant els botons d'acció podem crear també hipervincles. Aquestos els afegim des de "inserir", "formes" i "botons d'acció". A la finestra que ens surt podem seleccionar o la pestanya "clic del mouse" o "acció del mouse". Si creem l'hipervincle des de la primera pestanya, haurem de punxar el botó d'acció per a arribar a l'hipervincle. Amb la segona opció només serà necessari passar el mouse per damunt de la forma:


3. INSERIR AUDIO
Al nostre Power Point també podem inserir un audio. Des "d'insertar" punxem audio. I elegim la opció que desitjem "audio de archivo", "audio de imágenes prediseñadas" o "grabar audio". A la primera opció seleccionarem un so al nostre ordinador, a la segona podem afegir els sons dels que disposa el nostre Power Point (aplauso, canción infantil, disparo...) i finalment també es pot gravar el propi audio amb ajuda d'un micròfon.



4. INSERIR VÍDEO
Per a inserir un vídio, el procés és quasi tan senzill com inserir un audio. Les tres opcions que podem seleccionar són "video de archivo", "video desde sitio web" o "video de imágenes prediseñadas".


5. PESTANYA DE DISSENY
La pestanya de disseny ens pot servir per a modificar el fons de les diapositives. També podem importar altres plantilles de Power Point que tinguem al nostre ordinador. A més, també podem descarregar plantilles d'Internet.


Finalment, a les opcions "colores", "fuentes" o "efectos" podem modificar els temes.

6. TRANSICIONS
A aquesta opció podem seleccionar les transicions entre les diapositives. A més de les transicions també podem afegir sons mente les diapositives van passant i modificar el temps d'aquestes.




7. ANIMACIONS
Finalment explicarem les animacions a les presentacions de Power Point. Una animació és un moviment que fa una forma o una imatge durant la presentació de les diapositives. 
Per a introduir una animació a una imatge hem de punxar doble clic a aquesta i accedir a la pestanya superior "animaciones":


Si despleguem la pestanya podem veure totes les animacions que podem afegir: d'entrada, d'ènfasi, per a eixir o trajectòries d'animació. I, per a incloure-la únicament hem de punxar a la que més ens agrade per a la nostra pesentació de diapositives.

Una novetat que trobem a Microsoft Power Point 2010 és l'animació de la ruta personalitzada.


Amb aquesta animació podem modificar la ruta que farà la nostra imatge. En la diapositiva del meu conte que es veu a la fotografia anterior, aquesta està aplicada. Amb el cursor del mouse has de seleccionar la ruta personalitzada que vols que faja el teu personatje, i, si aquesta ocorre de manera molt ràpida pots modificar la seua velocitat a l'apartat "duración".


Fins ací els passos més importants per a crear el nostre conte multimèdia o qualsevol altra presentació, únicament hem d'anar investigant sobre possibles modificacions o millores al nostre Power Point.


* APORTACIONS PERSONALS*
Jo, personalment opine que el programa Microsoft Power Point és molt útil a tots els cursos acadèmics, des d'Educació Infantil fins a la Universitat.
Als primers cursos el podem emprar per a presentar als alumnes fotografies, per a contar un conte multimèdia... A Primària per a contes multimèdia, per a que els alumnes realitzen les seues pròpies exposicions... A Secundària per a realitzar presentacions tant els mestres com els alumnes... I a la Universitat amb, més o menys, la mateixa funcionalitat que a Secundària.

A continuació deixe una pàgina web on podem veure quines són les diferències entre el paquet Microsoft Office 2007 i 2010:

Diferències Microsoft Office 2007 - 2010

Em pareix interessant afegir l'enllaç anterior ja que com hem pogut veure a les explicacions de la part superior de la entrada, les funcions dels paquets de Microsoft han anat canviant amb les noves versions.

Una vegada tinguem instal·lat al nostre ordinador el programa Power Point, com a futurs mestres hem de pensar cóm l'anem a emprar a les nostres aules. Aquesta pàgina web que aportaré a continuació m'ha paregut molt interesant per a mestres ha que podem trobar una gran quantitat de plantilles relacionades amb l'educació per a dissenyar la nostra presentació Power Point:

Plantilles educació Power Point

I en aquesta altra podem veure cóm utilitzar el Power Point a l'educació:

Cómo usar Power Point en la educación




CÓM HO APLICARIA A UN CAS REAL?
L'aplicació a l'aula de Primària de Power Point pot ser diversa, però jo em vaig a centrar en la que consisteix aquesta pràctica, un conte multimèdia amb Power Point.
Principalment m'agradaria destacar que jo trobe molts avantatges de contar un conte amb aquesta eina ja que pot representar realment els sons, els moviments dels personatges... A més, també em pareix una bona idea per a contar un conte en llengua estrangera o una llengua que no siga la principal de l'alumnat ja que, amb la contextualització del Power Point, els alumnes poden comprendre millor.

Aquesta és la portada del meu conte multimèdia:


Però com he comentat anteriorment, també podem utilitzar Power Point a l'aula per a fer qualsevol presentació. A continuació tenim un exemple sobre els animals vertabrats:



I sobre els signes de puntuació: