dissabte, 1 de març del 2014

Pràctica 4. Power Point

* IDEES PRINCIPALS 
SOBRE LA PRÀCTICA 4*


* QUÈ ÉS?
Microsoft Power Point és un programa de presentació desenvolupat per l'empresa Microsoft. Aquest és utilitzat en diferents camps com l'ensenyança, els negocis, etc. Aquest programa permet fer presentacions en diapositives, animacions o text importades des de l'ordinador.


http://microsoft-powerpoint.softonic.com/

Amb el programa Microsoft Power Point, anem a crear un conte multimèdia per a alumnes entre 5 i 9 anys. El conte que jo vaig a fer és El clavell blanc escrit per mi, Ana Márquez López i que va ser guanyador del XV Concurs Literari de poemes i contes del Grupo Leo i Editorial Aguaclara i al Concurs Sambori 2010.

A continuació començaré a explicar pas a pas com començar a crear el nostre conte multimèdia.

* CÓM CREEM EL NOSTRE CONTE?
Primerament obrim el nostre programa Microsoft Power Point i començem per crear el títol en la primera diapositiva:


Ara explicaré cóm anar creant les diapositives. 

1. INSERIR UNA IMATGE

Per a inserir una imatge hem de seleccionar la pestanya "inserir" i a continuació, "imatge":


Després, busquem la nostra imatge al nostre ordinador en la finestra que ens apareix:



A partir d'aquest moment, la imatge que hem seleccionat la podem modificar segons les notres necessitats o preferències.

- Llevar el fons: Aquesta opció ens permet llevar el fons de les imatges que hem seleccionat. Per a fer-ho hem de fer doble clic a la imatge i punxar l'opció "quitar fondo".



-Correccions, colors i efectes artístics: Amb aquestes imatges podem modificar els colors, ajustar la nitidesa de la fotografia o agregar efectes artístics:


- Estils d'imatge: Amb els estils d'imatge podem afegir marcs a la fotografia, arredonir-los, etc.



-Efectes de la imatge: Amb els efectes de la imatge, podem afegir sombres, girs 3D, suavitzar els marcs, etc.


- Disseny de la imatge: Amb el disseny de la imatge podem afegir la imatge seleccionada a un disseny com aquest:



-Retallar la imatge: Retallar la imatge és una tasca molt senzilla i que ens serà molt útil per a adequar les fotografíes a les nostres necessitats.



2. CREAR UN HIPERVINCLE

Com fèiem al blog, podem crear un hipervincle a les nostres pressentacions:

- Hipervincle senzill: Per a crear aquest hipervincle, escrivim a la diapositiva el text que vullgam i el seleccionem. Amb el botó dret punxem sobre el text i elegim "hipervínculo":



- Hipervincle des de forma: Podem crear un hipervincle des d'una forma que afegim a les nostres diapositives. Únicament hem d'inserir la forma, punxar a botó dret i seleccionar "hipervínculo":


Des de la finestra que s'obri podem seleccionar també crear un hipervincle des de un lloc del document (per exemple, la primera diapositiva o l'última)

- Hipervincle amb botons d'acció: Mitjançant els botons d'acció podem crear també hipervincles. Aquestos els afegim des de "inserir", "formes" i "botons d'acció". A la finestra que ens surt podem seleccionar o la pestanya "clic del mouse" o "acció del mouse". Si creem l'hipervincle des de la primera pestanya, haurem de punxar el botó d'acció per a arribar a l'hipervincle. Amb la segona opció només serà necessari passar el mouse per damunt de la forma:


3. INSERIR AUDIO
Al nostre Power Point també podem inserir un audio. Des "d'insertar" punxem audio. I elegim la opció que desitjem "audio de archivo", "audio de imágenes prediseñadas" o "grabar audio". A la primera opció seleccionarem un so al nostre ordinador, a la segona podem afegir els sons dels que disposa el nostre Power Point (aplauso, canción infantil, disparo...) i finalment també es pot gravar el propi audio amb ajuda d'un micròfon.



4. INSERIR VÍDEO
Per a inserir un vídio, el procés és quasi tan senzill com inserir un audio. Les tres opcions que podem seleccionar són "video de archivo", "video desde sitio web" o "video de imágenes prediseñadas".


5. PESTANYA DE DISSENY
La pestanya de disseny ens pot servir per a modificar el fons de les diapositives. També podem importar altres plantilles de Power Point que tinguem al nostre ordinador. A més, també podem descarregar plantilles d'Internet.


Finalment, a les opcions "colores", "fuentes" o "efectos" podem modificar els temes.

6. TRANSICIONS
A aquesta opció podem seleccionar les transicions entre les diapositives. A més de les transicions també podem afegir sons mente les diapositives van passant i modificar el temps d'aquestes.




7. ANIMACIONS
Finalment explicarem les animacions a les presentacions de Power Point. Una animació és un moviment que fa una forma o una imatge durant la presentació de les diapositives. 
Per a introduir una animació a una imatge hem de punxar doble clic a aquesta i accedir a la pestanya superior "animaciones":


Si despleguem la pestanya podem veure totes les animacions que podem afegir: d'entrada, d'ènfasi, per a eixir o trajectòries d'animació. I, per a incloure-la únicament hem de punxar a la que més ens agrade per a la nostra pesentació de diapositives.

Una novetat que trobem a Microsoft Power Point 2010 és l'animació de la ruta personalitzada.


Amb aquesta animació podem modificar la ruta que farà la nostra imatge. En la diapositiva del meu conte que es veu a la fotografia anterior, aquesta està aplicada. Amb el cursor del mouse has de seleccionar la ruta personalitzada que vols que faja el teu personatje, i, si aquesta ocorre de manera molt ràpida pots modificar la seua velocitat a l'apartat "duración".


Fins ací els passos més importants per a crear el nostre conte multimèdia o qualsevol altra presentació, únicament hem d'anar investigant sobre possibles modificacions o millores al nostre Power Point.


* APORTACIONS PERSONALS*
Jo, personalment opine que el programa Microsoft Power Point és molt útil a tots els cursos acadèmics, des d'Educació Infantil fins a la Universitat.
Als primers cursos el podem emprar per a presentar als alumnes fotografies, per a contar un conte multimèdia... A Primària per a contes multimèdia, per a que els alumnes realitzen les seues pròpies exposicions... A Secundària per a realitzar presentacions tant els mestres com els alumnes... I a la Universitat amb, més o menys, la mateixa funcionalitat que a Secundària.

A continuació deixe una pàgina web on podem veure quines són les diferències entre el paquet Microsoft Office 2007 i 2010:

Diferències Microsoft Office 2007 - 2010

Em pareix interessant afegir l'enllaç anterior ja que com hem pogut veure a les explicacions de la part superior de la entrada, les funcions dels paquets de Microsoft han anat canviant amb les noves versions.

Una vegada tinguem instal·lat al nostre ordinador el programa Power Point, com a futurs mestres hem de pensar cóm l'anem a emprar a les nostres aules. Aquesta pàgina web que aportaré a continuació m'ha paregut molt interesant per a mestres ha que podem trobar una gran quantitat de plantilles relacionades amb l'educació per a dissenyar la nostra presentació Power Point:

Plantilles educació Power Point

I en aquesta altra podem veure cóm utilitzar el Power Point a l'educació:

Cómo usar Power Point en la educación




CÓM HO APLICARIA A UN CAS REAL?
L'aplicació a l'aula de Primària de Power Point pot ser diversa, però jo em vaig a centrar en la que consisteix aquesta pràctica, un conte multimèdia amb Power Point.
Principalment m'agradaria destacar que jo trobe molts avantatges de contar un conte amb aquesta eina ja que pot representar realment els sons, els moviments dels personatges... A més, també em pareix una bona idea per a contar un conte en llengua estrangera o una llengua que no siga la principal de l'alumnat ja que, amb la contextualització del Power Point, els alumnes poden comprendre millor.

Aquesta és la portada del meu conte multimèdia:


Però com he comentat anteriorment, també podem utilitzar Power Point a l'aula per a fer qualsevol presentació. A continuació tenim un exemple sobre els animals vertabrats:



I sobre els signes de puntuació:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada