divendres, 14 de febrer del 2014

Pràctica 3. Mister Wong

* IDEES PRINCIPALS 
SOBRE LA PRÀCTICA 3*


* QUÈ ÉS?
Mister Wong és un marcador social gratuit on es poden guardar pàgines web interessants en un perfil personal, a la que es té accés des de qualsevol lloc amb connexió a Internet. Amb paraules claus (etiquetes), es poden emmagatzemar i organitzar els favorits.


font: blog.educastur.es


* CÓM ACCEDIM?
Per a accedir a Mister Wong no és necessari disposar d'un compte a aquesta pàgina, però fer-ho suposarà més avantatges, per la qual cosa, a continuació explicaré cóm enregistrar-nos a Mister Wong i començar a fer ús d'ell.
Primerament hem d'introduir "Mister Wong" a nostre cercador i punxar a la primera pàgina que se'ns mostra:



Ens surtirà una pàgina com aquesta:



Per a enregistrar-nos, seleccionem l'opció de "registrar" i completem tots els buits sobre les nostres dades personals que se'ns vagen requerint (nom, usuari, email, contrasenya...). En finalitzar de completar aquestes dades, Mister Wong ens enviarà un correu electrònic a l'email que hàgem introduit, i haurem de pressionar l'enllaç que ens han enviat per activar el nostre compte a Mister Wong.

www.ite.educacion.es


Una vegada creat el nostre compte, podem afegir els botons de Mister Wong a la barra de ferramentes del nostre navegador. Aquestos botons ens dirigiran directament a la pàgina de Mister Wong, ens permetran afegir una pàgina web com a favorita al nostre compte de Mister Wong i ens portaran als nostres marcadors favorits.

http://www.cpraltiplano.net/


* QUÈ FAIG AMB EL MEU COMPTE DE MISTER WONG?
Marcadors Recents
A la pàgina principal de Mister Wong (estigues o no enregistrat) trobaràs els marcadors recents, que són una sèrie d'enllaços de diferents pàgines web que els usuaris de Mister Wong han afegit com a favorits per a que tot el món que visite la pàgina puga tindre accés a ells.



Si punxem al títol d'aquest marcador, ens porta directament a la pàgina web:



A la part inferior, podem accedir dirctament a tota la informació de l'usuari que ha pujat aquest marcador (els seus marcadors favorits, les seues etiquetes...)



També podem trobar a qui "segueix" aquesta persona. Aquesta informació la trobarem al costat del nom de l'usuari que ha pujat el marcador (1 usuario, 2 usuarios, 3 usuarios...):



I finalment, a más información, podem guardar aquest marcador com a un dels nostres marcadors favorits. Hem de seleccionar l'opció "guardar la página web".



Al punxar en aquesta opció, ens porta a un formulari que haurem d'omplir cada vegada que volem guardar una pàgina web. Aquest formulari es composa de: URL, títol (que, per defecte, ix el nom que l'usuari li ha donat), keywords (que són paraules claus o etiquetes), comentari, compartir, seleccionar el mode (públic o privat)...

http://www.cpraltiplano.net/


Una altra forma de guardar una pàgina web com a favorita, és guardar-la a partir d'haver-la trobat al nostre cercador. Per fer aquesta operació, també haurem d'emplenar un formulari omplint les dades que se'ns requerisquen

O guardar-la a partir d'haver-la trobat al cercador de Mister Wong (els enllaços que ens surtiran seran els que els usuaris de Mister Wong hagen publicat). Per buscar a aquest cercador hem d'introduir la paraula clau a la barra de cerca que trobem a la part superior de la pàgina:



(Hem de tindre en compte que hem de seleccionar l'opció "sitios web" per a buscar tots els marcadors que hi ha a la base de dades de Mister Wong, ja que si punxem "favoritos", els marcadors que veurem seran els que tu, com a usuari, has guardat amb eixa paraula clau).

Menú superior de Mister Wong
Al menú superior de Mister Wong, una vegada que estem enregistrats podem trobar les següents pestanyes: "guardar", "favoritos", "amigos", "grupos", "perfil", "cosas", "ayuda" i "blog".

http://www.cpraltiplano.net/


- A guardar trobem la pàgina per a guardar els marcadors.
- A favoritos trobem tots els marcadors que nosaltres hem guardat amb un núvol d'etiquetes
- A amigos podrem gestionar els nostres amics de Mister Wong.
- A grupos gestionarem els grups.
- A perfil podem modificar les nostres dades personals com a usuari de Mister Wong.
- A cosas trobem pluggins, botons per a la barra de ferramentes del navegador...
- A ayuda trobarem la solucció a tots els nostres dubtes relacionats amb Mister Wong.
- A blog podrem consultar notícies sobre Mister Wong.

A la opció marcadors (dins de favorits) podrem elegir quins marcadors volem que siguen públics i quins privats. Una cosa important si emprem Mister Wong és saber importar i exportar marcadors d’un navegador a un altre, és a dir, poder exportar marcadors des de Mister Wong fins al nostre navegador web (Mozilla, Chrome, Safari...).
Per fer-ho, punxem "exportar marcadores" i es generarà un arxiu HTML on estaran tots els nostres marcadors comprimits. A continuació, haurem de copiar aquest arxiu als marcadors de favorits del nostre navegador.



L'avantatge d'aquest moviment de marcadors és no haver de ficar-te a la pàgina web de Mister Wong per consultar els teus favorits.


Per a crear un grup en el qual hi haja varios usuaris, i poder compartir la informació dels enllaços amb ells, haurem de punxar a "crear un nuevo grupo" (dins de grupos) i posar-li un títol, una descripció, elegir si fer-lo públic o privat...
Com a cradors del grup, podem crear un nou tema de discussió o afegir membres al grup.

dcyadeandrea.blogspot.com.es


Sense estar enregistrats podem accedir als grups públics i als enllaços d’aquestos grups.
Dins del grup podem accedir als membres, la llista d’enllaços que tenen, veure qui és l’administrador, els marcadors...


coses tenim diversos pluggins (un pluggin és una aplicació extra que incorpora el navegador per a poder veure determinats continguts).

correo, Mister wong ens permet enviar missatges a totes les persones que tenim afegides (com a bona aplicació social que és)

Finalment, destacarem la lista negra que la podrem utilitzar per a eliminar a un usuari o a usuaris que no vulguem.



* APORTACIONS PERSONALS*

Primerament, m'agradaria destacar que jo desconeixia totalment aquesta pàgina, i a partir de investigar-la i treballar-la a l'assignatura, m'ha paregut una eina que pot ser de molta utilitat als professionals de l'ensenyança.

Per començar i per si no ha quedat clar cóm utilitzar Mister Wong, a continuació deixe un vídeo tutorial sobre les eines que trobem a la pantalla principal d'aquesta pàgina web:


A aquest canal de YouTube també podem veure més vídeos sobre Mister Wong.

A més, podem visualitzar aquesta presentació a Slideshare on, a banda d'explicar  cóm utilitzar la pàgina de marcadors Mister Wong, podem veure una última diapositiva amb el nom de diferents marcadors socials (en anglés i en espanyol).


Mr. Wong from sanmarquino

http://fmcruzado.wordpress.com/

Mister Wong és una eina, que com he comentat anteriorment, pot ser emprada a l'àmbit educatiu. Personalment opine que, com a futurs mestres que sóm, hem de començar a buscar enllaços web on s'oferisquen recursos per a l'educació, articles educatius, presentacions que ens poden servir de profit a les classes... Per aquest motiu, Mister Wong és útil, amb un compte a aquest marcador social dispondràs de un fum de recursos que podràs emmagatzemar. A més, gràcies a l'opció de les etiquetes, és més fàcil accedir a marcadors relacionats.
Vegem-ne un exemple: Si jo estic interessada en un material de Coneixement del Medi, al cercador de Mister Wong, únicament he d'introduir les paraules claus "coneixement del medi" o "conocimento del medio". A partir d'aquest moment, es carregaran una gran quantitat d'enllaços a recursos que puc emprar.

http://www.posicionamientowebbuscadores.es/


A més, les pàgines de marcadors socials, no només poden ser útils per al personal docent, sinò que també els poden emprar els mateixos alumnes. Com ja hem comentat en posts anteriors, els alumenes hui en dia han d'estar en contacte amb les noves tecnologíes, ja que aquest és un principi establert per al LOE a l'article 19. Mitjançant Mister Wong, els alumnes poden crear grups de treball on compartir informació mitjançant marcadors relacionats.



Però als marcadors socials no són tot avantatges, també podem trobar una sèrie d'inconvenients per a l'utilització dels marcadors socials. A continuació deixe un enllaç a un article sobre els marcadors socials i  l'educació, on podem veure també els desavatges que aquestos poden pressentar, com és que els "tags" (o etiquetes) poden tenir més d'un significat alguna vegada, la qual cosa pot induir a error.

Finalment, m'agradaria aportar un enllaç creat pel Observatori Tecnològic del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport on es parla dels marcadors socials i el seu ús en l'educació. A més podem observar els exemples de tres marcadors socials: Mister Wong, Diigo i Delicious:
Marcadors socials (Ministeri d'Educació, Cultura i Esport)


CÓM HO APLICARIA A UN CAS REAL?
Si haguera d'aplicar aquest marcador social a l'escola, ho faria des de dos perspectives diferents:
Primer, jo com a mestra tindria el meu propi compte on emmagatzemaria els marcadors que em siguen d'utilitat per a la meua professió docent. A més, també podria tindre creat un grup a aquesta pàgina amb companys de professió per tal de compartir arxius, recursos i experiències web.
I en segon lloc, empraria Mister Wong amb els meus alumnes. A continuació explicaré un cas pràctic de cóm ho faria:

A la classe de Coneixement del Medi de 6é de Primària, estem treballan els planetes. Tots els alumnes tenen creat un compte de Mister Wong (que prèviament ho han fet a l'escola amb ajuda de la mestra), i entre ells hi ha un grup creat el títol del qual és: ELS PLANETES. La funció d'aquest grup, i d'aquesta eina en general, és que els alumnes, amb ajuda del pares i mares a casa, busquen enllaços web que poden ser de profit per a tots els companys i que a classe visualitzarem. A aquest grup també tindrà accés la mestra, per tal de seleccionar els marcadors més importants, comentar-los i treballar-los a classe.

www.dicyt.com
Si es donara el cas de que algun alumne no compta amb mitjans a casa (ja que això pot ser possible), no hi haurà cap tipus d'inconvenient o problema, ja que mitja hora a la setmana durant la classe de Coneixement del Medi, els alumnes tindran l'oportunitat d'utilitzar els ordinadors per buscar enllaços i compartir-los a aquest grup.
Finalment, m'agradaria destacar que el fet de que aquest projecte es puga realitzar depén del mitjans i recursos dels que dispose el centre, la professionalitat dels mestres i la col·laboració amb les famílies.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada