divendres, 4 d’abril del 2014

Pràctica 7. Photopeach

* IDEES PRINCIPALS 
SOBRE LA PRÀCTICA 7*



* QUÈ ÉS?
A aquesta pràctica parlarem de Photopeach. Photopeach és una eina que ens permet crear passes d'imatges, que a més, es poden compartir de manera molt senzilla per exemple amb un codi HTML. Aquesta pot ser una eina per a fer una exposició i fer una sèrie de preguntes com si aquesta fóra una petita avaluació. El màxim de diapositives que es poden emprar són 20.


actividades20aula.blogspot.com


* CÓM ACCEDIM?
Per a accedir i començar a emprar Photopeach el primer que hem de fer és escriure "Photopeach" al nostre cercador i seleccionem la primera entrada que ens surt:


Per a començar a emprar Photopeach ens hem d'enregistrar (si encara no disposem d'un compte). Per això, hem d'emplenar les dades que ens surten en punxar l'opció "Sign up for free":



* L'ENTORN DE PHOTOPEACH
La pestanya home la trobem a la barra superior. Des d'ací podem accedir a la nostra pàgina principal del nostre compte. 



A les notícies que trobem a la part dreta de la pàgina:



A la pestanya my shows podem veure les presentacions que hem realitzat així com les nostres presentacions favorites:




A la pestanya explore podem trobar totes les categories en les que es divideixen les presentacions. Podem veure, a més, alguns exemples. Cal recordar que aquestes presentacions no te les pots descarregar físicament al teu ordinador si no disposes de la versió premium.



La pestanya creators és a la que ens dirigirà si punxem l'opció de followers anteriors que trobàvem a "home".


Finalment, a l'opció settings podem canviar el nostre nom d’susari, canviar la foto, l’email, posar una website i una localització, etc. A més, tenim l'opció de poder rebre respostes diàriament si tenim comentaris i subcriuren’s a les noticies diàries que hi haja a Photopeach. Des d'ací també podem borrar el nostre compte punxant a “delete account”, o canviar la nostra contrasenya.





* CÓM COMENCE A CREAR LA MEUA PRESENTACIÓ?
Per començar a crear una presentació a Photopeach hem de punxar al botó "upload photos" que trobarem a la pestanya de home:


És recomanable pujar totes les fotos de la nostra presentació alhora, però també ho pots fer individualment. Recorda, que també pots pujar fotografíes de Facebook o Picassa.
Una vegada tinguem totes les imatges pujades a la xarxa, podem canviar el seu ordre d'aparició arrastrant-les i soltant-les, si fem doble clic sobre elles veurem una vista prèvia i si les movem cap a la dreta les eliminarem:


Una vegada tenim les nostres fotografíes organitzades, clicarem a "next". A partir d'aquest moment podrem posar-li un títol a la nostra presentació i afegir-li música (la música que trobem a Photopeach per defecte o una altra que nosaltres vullguem des del nostre ordinador personal o des de YouTube). A més, podem determinar la velocitat a la que anirà el nostre conjunt de diapositives a l'opció "speed".


Per acabar, punxarem el botó finish.



Però, si vols pots modificar la teua presentació afegint-li text o preguntes d'avaluació. Has de punxar l'opció edit (on també podrás seleccionar si posar la teua presentació pública o privada).



  • Edit caption and photos: ací podem insertar el text directament (centrat o en la part de baix). També, punxant a "quiz" podem afegir un qüestionari per als nostres alumnes. A "copy" podem copiar la imatge o inserir una diapositiva en negre a "blank", a "delete" la borrarem. 
  • Edit music and title: per a canviar el títol, la musica o la velocitat (però només la velocitat total).
  • Add photos: per a pujar fotos noves a la presentació que abans no havies pujat. Aquesta l’afegix al final, però si li punxes a edit la pots posar on tu vullgues.
  • Manage comments: hem de posar que sí “allow comments”, per a que un company puga afegir un comentari.
  • Delete this show: per a borrar tota la presentació
  • També podem compartir la nostra presentació amb els nostres amics a facebook, myspace, twittejarlo, enviarlo als nostres companys, compartir-la al blog, etc.

En finalitzar la nostra presentació podem afegir un comentari per als nostres amics:




* APORTACIONS PERSONALS*
Jo pense que Photopeach és una eina que podem emprar a diari a les aules. El fet de que aquesta siga com una presentació de diapositives però més animada fa que els xiquets i xiquetes estiguen més receptius a l'hora de rebre la informació mitjançant aquest canal.

Primerament adjuntaré un vídeo tutorial sobre cóm crear una presentació a Photopeach:


Com ja hem pogut comprovar, la creació d'una presentació és molt senzilla i per aquest motiu, crear una presentació a Photopeach és un treball ràpid. A més, jo personalment pense que estalvia temps en comparació amb Power Point, ja que com que està organitzat com si fòs un vídeo, els efectes de transicions i moviments estan ja incorporats.

Centrant-nos en les possibilitats i els efectes educatius que ens aporta Photopeach, afegiré aquest enllaç:


D'aquest m'agradaria destacar una proposta que se'ns ofereix: fer un anunci. Probablement, emprar les TIC amb els alumnes és una tasca complexa i difícil, però amb ferramentes com Photopeach és molt senzill que els alumnes siguen els encarregats de fer activitats o projectes emprant les noves tecnologíes. Per exemple, fent un anunci televisiu amb Photopeach.

Aquesta presentació Slideshare ens ofereix algunes orientacions didàctiques per als mestres que empren Photopeach a les aules.



Una de les orientacions que a mi m'agradaria destacar i que considere interessant és utilitzar una presentació de Photopeach per a explorar els coneixements previs dels alumnes. Donat a que existeix la possibilitat d'insertar questionaris, nosaltres com a mestres podem posar la nostra presentació a l'aula, amb diverses preguntes per als alumnes. Una vegada aquestos hàgen donat resposta a les questions, ells i elles mateixos podran veure quins són els seus punts forts i els seus punts febles per tal de millorar. Això pot fer que els alumnes també estiguen més motivats en el seu aprenentatge.


CÓM HO APLICARIA A UN CAS REAL?
He creat una presentació a la pàgina de Photopeach, que com a  futura mestra podria emprar a les aules. La meua presentació parla sobre la importància del reciclatge i de la cura del Planeta.
Personalment pense que aquest tema que està molt d'actualitat ha de ser tractat amb els alumnes des d'una perspectiva més real i més propera a ells, és a dir, emprant recursos que els aprope el tema a estudiar. Per aquest motiu, l'utilització de les TIC pot ser una bona opció.

Ací està la meua presentació de Photopeach "I si canviem el món?" sobre el reciclatge:

I si canviem el món? on PhotoPeach

Però, a més d'aquesta aplicació com a cas real en un aula m'agradaria aportar altres opcions per a introduir Photopeach a les aules:

  1. Els alumnes, en grups de dos o tres persones hauran de redactar una poesia emprant Photopeach, incloent un vers per diapositiva i amb una imatge que contextualitze aquesta.
  2. En finalitzar una unitat didàctica de qualsevol matèria, els alumnes hauran de realitzar un breu resum amb l'eina.
  3. Els xiquets, individualment, hauran de crear un questionari sobre qualsevol tema que s'ha estudiat a classe i pasar-lo a altres companys per a que estos puguen valorar els seus coneixements sobre la matèria.
  4. Fer una breu recol·lecta de les imatges d'uan excursió que els alumnes van realitzar i crear una presentació a Photopeach que es penjarà al blog de l'escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada